1e blog

2013-08-23 09.16.28

Welkom! Dit is mijn eerste blog. Ik vind het ontzettend leuk dat je het leest :).  Op deze website kun je allerlei informatie en inspiratie vinden. Daarvoor gebruik ik mijn eigen verhaal, maar ook dat van anderen. Ik weet nog niet waar het precies naartoe gaat, maar dat zien we vanzelf. Ik ben Ilse en ik ben 29 jaar oud. Ik heb de Pabo afgerond en heb religiewetenschap gestudeerd. Daarna ben ik beland in wat je de ‘de toevallige carrière’ noemt. Dat houdt in dat ik van het ene baantje in het andere rolde, omdat het logisch leek… Toen mijn vorige werkgever me vroeg wat ik heel graag wilde doen zei ik als vanzelf dat ik iets anders wilde doen dan wat ik deed. Dat is de eerste keer dat ik me realiseerde dat ik het leven aannam zoals het op me af kwam. Nooit was er een gebrek aan werk, maar heel zinvol was het ook niet. Die dag ben ik begonnen aan een ontdekkingsreis. En het is een reis waarvan ik hoop dat hij nooit ophoudt.

 

Ik ben gaan afspreken met mensen die doen wat zij het leukst vinden om te doen. Toen merkte ik al snel dat deze mensen zoveel energie hebben omdat zij hun leven zinvol leven. Dat wilde ik ook! Ik heb geleerd dat er mensen zijn die zelf in de hand hebben hoe ze hun leven leven en dat er mensen zijn die ondergaan wat er op hen af komt. Natuurlijk gebeuren er soms ook gewoon stomme dingen waar je geen invloed op hebt. Dat is absoluut waar. Ik zeg ook niet dat alles een groot paradijs is. Wat ik zeg is dat je invloed kunt uitoefenen op jouw gedachten  over bepaalde situaties. Gedachten bepalen namelijk hoe je met bepaalde situaties om gaat. Veel mensen denken dat ze hun gedachten zijn en laten zich hierdoor leiden. De stem die in jouw hoofd zit is niet wie jij echt bent. Dat is een groot inzicht. Het betekent namelijk dat je je niets hoeft aan te trekken van al dat negatieve gezeur dat zich soms af speelt in je bovenkamer! Er zijn allerlei trucjes om dit stemmetje de mond te snoeren. De eerste truc is je realiseren dat jij niet je gedachten bent.

Er zijn veel onderwerpen waar ik graag over lees en schrijf. Je zult hier dus verhalen vinden over mijn leven, mijn gedachten over werk, vinden van je passie, onderwijs, avonturen, voor jezelf beginnen, duurzaamheid, geld en vast nog veel meer. Ik geloof in een wereld waarin deze onderwerpen met elkaar verbonden zijn. Ik geloof dus ook dat de verschillende onderwerpen van mijn blog op een dag met elkaar verbonden zullen zijn. Zoals Steve Jobs zegt:

Je kunt de punten niet met elkaar verbinden als je vooruit kijkt, je kunt ze alleen verbinden als je terugkijkt. Heb dus het vertrouwen dat de punten in jouw toekomst op een bepaalde manier zullen worden verbonden. Je moet ergens in vertrouwen – je onderbuikgevoelens, bestemming, leven, karma of wat dan ook. Deze benadering heeft me nooit teleurgesteld en heeft in mijn leven alle verschil gemaakt.”

Ten slotte zou ik willen afsluiten met een fimpje. Het duurt maar drie minuten en geeft super duidelijk aan waarom het zo belangrijk is om te doen wat jij goed kan en wat jij leuk vindt.

 

 '1e blog' have 2 comments

  1. 22 mei 2021 @ 02:17 ewavgoje

    - Upitefe Ajaoizopu msh.zzut.ilsedraaisma.com.mkq.vp

    Reply

  2. 22 mei 2021 @ 02:50 inqecricuci

    - Ojirofufa Acifibima yzr.htoz.ilsedraaisma.com.ezx.lz

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Natuurlijk mag je deze verhalen en foto's gebruiken. Ik zou het fijn vinden als je de naam van de auteur/fotograaf erbij vermeld.