Een juf die een succesvol bedrijf start en runt. Hoe vaak hoor je dat? Een tijdje geleden heb ik besloten om naast juf ook ondernemer te worden.Ik weet dat ik een goede leerkracht ben maar ik ben zoveel meer.

Tijdens mijn vaste baan in het onderwijs liep ik tegen ‘het systeem’ aan. 32 Kinderen in de klas, waarvan 7 gediagnosticeerd met het één of ander, geen ondersteuning, bijna voortdurend instructie geven (combinatieklas), collega’s die te druk waren om met mij mee te denken en enorm hoge werkdruk. Ik besloot al snel dat ik daar geen zin in had. Mijn talent is om een goede, veilige sfeer te creëren, te vertrouwen op de zelfstandigheid van de kinderen, ieder mens positief te benaderen en een onderwijsdag in goede banen te leiden. Maar in de praktijk was ik iedere dag bezig met het managen, controleren en stil houden van een grote groep kinderen. Dat wilde ik niet de rest van mijn leven doen!

Het roer om dus. Ik zocht een manier om in het onderwijs te blijven maar dan op een manier die aansloot bij mijn talenten. En dat bleek invallen te zijn. De dag draaien, écht contact maken met de kinderen, onderzoeken wat nodig is en de lessen draaien binnen de gegeven omstandigheden. Dat vindt ik leuk en geeft mij energie. En een belangrijke bijzaak is dat ik niet hoef op te draven voor vergaderingen, sinterklaascommissies en workshops over nieuwe registratiesystemen.

Deze switch gaf mij de ruimte om mijn passie te ontdekken en me in te schrijven als ondernemer. Na een intensief trainingstraject weet ik nu wat mij drijft en waar ik naartoe ga. Het is mijn missie dat in 2025 alle leraren van Nederland krachtig en inspirerend zijn. Want als je in je kracht staat en keuzes maakt vanuit jouw talenten en mogelijkheden dan ben je in staat om je leerlingen maar ook je collega’s en je vrienden of familie te inspireren.

En ook jij kan dit doen. Werken op jouw voorwaarden, onderwijzer zijn vanuit je hart en daardoor anderen inspireren. En ja dat betekent ook dat je soms nee zegt en een aantal dingen niet doen. Want stel dat leraren zich niet inlaten met allerlei ‘vernieuwingen’ en zich concentreren op lesgeven vanuit kracht, dan verandert het onderwijs. Omdat wij het onderwijs zijn..

Ik geef mijn missie vorm onder de naam KEI voor de klas. KEI staat voor krachtig & inspirerend. Op mijn Facebook pagina volg je wat ik doe, de website www.keivoordeklas.nl is in de maak. Daar biedt ik (gratis) cursussen aan die jou als leraar helpen om vanuit je kracht keuzes te maken. En ik organiseer 3daagses op de hei. Met een groep van maximaal 10 leraren in een mooi huis op een mooie plek. Een haardvuur, goede gesprekken, verdiepende workshops en inspirerende gastsprekers. Je gaat gegarandeerd naar huis met het besluit om die ene belangrijke keuze in je leven te maken die jou helpt.

Je bent mijn ideale klant als je voelt dat je naast leerkracht méér bent. Je hebt hart voor onderwijs maar de manier waarop het nu gaat zorgt ervoor dat je ‘s avonds uitgeput thuis komt. Je haalt nog weinig energie uit je werk en je bent wel eens jaloers op mensen die om 5 uur de deur dicht doen en hun werk achter zich kunnen laten. Je wilt je passie terugvinden, werken op jouw voorwaarden en daardoor een betere leerkracht worden. En het goede nieuws is dat dat kan. Ik heb veel leerkrachten leren kennen en begeleid die hun passie (terug) hebben gevonden en keuzes maken waar ze energie van krijgen.

In Nederland zijn er gelukkig al veel leraren krachtig en inspirerend. Maar er zijn er ook een heleboel die iets missen in hun werk en leven. En dat terwijl de wereld jouw kracht zo nodig heeft. Juist daardoor ben je onderscheidend, wordt je jaren later nog herinnerd en kom je stralend thuis. Omdat je doet wat je het allerliefst doet. Het onderwijs zit op je te wachten, laat je zien! En ik help je graag. De wereld zit op je te wachten.

'Over' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Natuurlijk mag je deze verhalen en foto's gebruiken. Ik zou het fijn vinden als je de naam van de auteur/fotograaf erbij vermeld.