Wie ben ik eigenlijk? Wat is mijn identiteit? Ik kan nu mijn opleidingen en werkervaring op een rijtje zetten met een ‘behaalde datum’ eracher. Ik kan het ook niet doen. Want wat zegt dat over mij? Ieder mens leert andere dingen van wat hij of zij tegenkomt onderweg. Ik heb ontdekt dat twee hoofdfactoren mijn identiteit vormgeven. Het eerste zijn mijn kernwaarden. Wat voor mij belangrijk is staat heel dicht bij wat ik ben. Het fijne aan kernwaarden is dat ze in de loop der jaren veranderen. Iedereen die zich blijft ontwikkelen en blijft leren, zal zo nu en dan nieuwe kernwaarden omarmen die beter bij zijn identiteit passen. De tweede factor is de persoonlijke ontmoeting. In een open en eerlijk gesprek verdwijnen vooroordelen, wordt je denken uitgedaagd, en leer je van de ander.

Samen tot nieuwe inzichten komen die iets kunnen toevoegen aan de wereld/maatschappij, dat is waar ik energie van krijg en wat mij vormt. 

 

Hoe ik ben gekomen waar ik ben:

Ik ben geboren in Steggerda, een klein dorp in Friesland. Ik ging naar de Mavo en daarna naar de Havo. Vervolgens naar de Pabo omdat juf worden me best leuk leek. Na de Pabo zag ik mezelf toch niet 40 jaar voor de klas staan en ben ik naar de universiteit gegaan om religiewetenschap te studeren. Tussendoor zat ik nog een paar maanden in Nepal en Indonesië. Daarna ben ik in mijn werkzame leven ‘gerold’. Doordat veel mensen mij vertelden dat het zo slecht ging met de arbeidsmarkt en er weinig banen zijn ging ik dat ook denken. Ik nam dus baantjes die ik niet heel leuk vond. Via een klein adviesbureau en het basisonderwijs kwam ik in een vaste baan bij een organisatieadviesbureau terecht. Gelukkig had ik een goede manager die zag dat ik niet echt op mijn plek zat. Ik kon mijn talenten en vaardigheden niet kwijt in die baan. Ik kreeg de mogelijkheid om te ontdekken waar ik wel goed in ben en wat ik leuk vind om te doen. Op dat moment is er een enorme energie vrijgekomen bij mij. Ik ontdekte wat ik belangrijk vind en waarom. Sindsdien focus ik me op projecten die goed zijn voor de wereld en waar iemand daadwerkelijk iets aan heeft en blij(er) van wordt.

 

Wat zijn mijn kernwaarden

  •  Positief
  •  Reflectie
  •  Groei
  •  Ondernemen
  •  Fantasie

 

Meer weten? 

Hier kun je mijn Resume bekijken

'Informeel CV' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Natuurlijk mag je deze verhalen en foto's gebruiken. Ik zou het fijn vinden als je de naam van de auteur/fotograaf erbij vermeld.