Visie op de toekomst

 

We zijn op weg naar een nieuwe samenleving. Een samenleving waarin we op een andere manier aankijken tegen leren, werken, organiseren en fabriceren. De komende jaren zal dat meer en meer duidelijk worden. Technologisering blijft voortgaan. Dit zullen we moeten combineren met ons onderwijssysteem dat nu nog teveel is gestoeld op de vorige industriële revolutie en de gevolgen daarvan. De bevolkingsgroei zet door, dit heeft effect op hoe we met elkaar samenleven en welke middelen we daarvoor nodig hebben. De circulaire economie zal opkomen, afval bestaat niet meer. Producten (die we overigens zelf gaan ontwerpen en produceren) zullen weer hergebruikt gaan worden. We wekken onze eigen energie op en delen dit met anderen. Juist menselijke vaardigheden zullen belangrijk worden. Technische klussen kunnen robots immers ook. Waarden worden belangrijker. Mensen gaan nadenken over wat ze belangrijk vinden en waarom. Scholen zullen daadwerkelijk gaan aansluiten bij de samenleving. Mensen zullen daar al lerend hun eigen leerproces in de hand te nemen. Ik hoop nog mee te maken dat het basisinkomen ingevoerd wordt in Nederland. Zodat ieder mens de vrijheid heeft om te kiezen en doen wat hij of zij het liefste doet. Om de simpele reden dat mensen die leuke dingen doen gelukkiger zijn. En veel gelukkige mensen maken een gelukkig land/maatschappij.

Aan deze wereld wil ik bijdragen. Ik leef duurzaam, het liefst zelfvoorzienend. Ik deel mijn kennis en vaardigheden met mensen die daar iets mee willen. Ik coach en begeleid mensen richting deze samenleving 3.0. Ondernemer van je eigen leven worden is wat ik iedereen toewens.

 green-earth-keep-earth-green-10959445-302-357

'Visie op de toekomst' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Natuurlijk mag je deze verhalen en foto's gebruiken. Ik zou het fijn vinden als je de naam van de auteur/fotograaf erbij vermeld.