Visie op leren

Mensen leren hun leven lang. Van alles wat je meemaakt leer je iets. Wij hebben een systeem bedacht om jonge mensen bepaalde basisvaardigheden aan te leren, dat noemen we onderwijs. Op dit moment is het echter zo dat deze jonge mensen vaardigheden van de wereld van gisteren wordt aangeleerd. Ik zou naar een onderwijssysteem willen gaan waarin kinderen leren hoe ze ieder moment krachtig kunnen zijn, waarin ze weten wat hun talenten zijn en met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Op deze manier creëer je namelijk mensen die creatief, nieuwsgierig en vol vertrouwen zijn. Deze eigenschappen zijn belangrijk voor een duurzaam gelukkig leven. Ik ontmoet steeds meer mensen die een soortgelijke visie op onderwijs hebben. Hieronder kun je de trailer bekijken van een prachtige film die hierover gemaakt is, Alphabet.

 

 

Zie (ook): http://www.operationeducation.nl/users/ilse-draaisma

'Visie op leren' have 1 comment

  1. 25 februari 2015 @ 14:04 Milan Dhont

    wow prachtige Ilse, ik wordt zo blij van de energie en wijsheid die je uitstraalt op je website. Dankjewel voor wat je doet en wie je bent! Ik was net aan het luisteren naar Ken Robinson toen ik je filmpje beluisterde, haha can you imagine :P synchronicity is alive haha! Je complete werk resoneert diep met me en ondanks dat ik gestopt ben met mijn pabo opleiding aan de kpz, klopt mijn hart nog altijd vol passie voor het creëren van deze nieuwe wereld, waarin onderwijs kindgericht is en waar de innerlijke vlam van authentieke intrinsieke motivatie gevoed wordt. Dankjewel!

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Natuurlijk mag je deze verhalen en foto's gebruiken. Ik zou het fijn vinden als je de naam van de auteur/fotograaf erbij vermeld.