Wat je aandacht geeft groeit

bXoAlw8gT66vBo1wcFoO_IMG_9181

Heb jij wel eens het gevoel dat je met andere dingen bezig zou willen zijn? Probeer dan eens uit te zoeken waar jij aandacht aan zou willen geven en doe vandaag nog iets wat je een stapje in die richting brengt. Het is namelijk helemaal niet goed voor je om veel bezig te zijn met dingen waar je een negatief gevoel bij hebt. Je hebt vast wel eens gehoord van de zin “wat je aandacht geeft groeit”.

Waar jij je veel mee bezig houdt zal zich gaan ontwikkelen. En het werkt niet alleen zo met leuke dingen. Als je dus een negatief gevoel hebt bij bepaalde werkzaamheden zal ook dat gevoel groeien. Vaak hoor ik mensen klagen dat ze geen leuke baan kunnen vinden. Als je dan vraagt hoeveel uur per dag ze besteden aan het vinden van die leuke baan wordt het vaak stil. Hoeveel uur per dag ben jij bezig met wat je het liefste wil doen? Het is een belangrijke vraag om eens bij stil te staan. Probeer wat meer aandacht te geven aan wat jij wilt laten groeien…

Je hoeft dus niet meteen je baan op te zeggen om je bewust te zijn van wat jou groter maakt. Je voelt meteen wanneer je iets doet waar je blij van wordt. Het kost je namelijk geen energie maar levert energie op!

Als je dus meer aandacht wilt geven aan wat je leuk vindt probeer dan eens stil te staan bij de momenten op de dag waar jij energie van krijgt. Dat kan van alles zijn. Een leuk gesprek met een collega, een spontane ontmoeting op straat, een goed geschreven tekst of een inventieve oplossing op een bestaand probleem. Het enige wat je hoeft te doen is aandacht geven aan dit moment. Wees je bewust van het fijne gevoel dat je krijgt, sta er bij stil en wees er dankbaar voor. Als je op deze manier geluk gaat ervaren zal je ontdekken dat jouw dag doorspekt is met geluksmomenten. En het leuke is: hoe meer aandacht je eraan besteedt hoe groter ze zullen worden!

Ooit kwam ik de volgende uitspraak tegen: “gras groeit niet harder door er aan te trekken”. Dat zal niemand tegenspreken. Het bijzondere is echter dat gras wél harder groeit als je het aandacht geeft. Ooit hebben mensen onderzoek gedaan naar planten waar iedere dag tegen gepraat of gezongen werd. Het bleek dat deze planten harder groeiden. Wat ik hiermee wil zeggen is dat aandacht geven aan wat voor jou belangrijk is helpt om jouw idee of droom te laten groeien en laten uitkomen. Ik ben benieuwd naar de resultaten als je het gaat proberen. Laat je me weten wat jij allemaal laat groeien?'Wat je aandacht geeft groeit' have 1 comment

  1. 17 december 2014 @ 18:04 Vronie

    Wat een inspirerende en overtuigende tekst, Ilse!. Ik ben het helemaal met je eens. Forceren werkt niet, maar niets doen ook niet. Alleen vanuit je hart ergens mee aan de slag gaan: aandacht geven dus.

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Natuurlijk mag je deze verhalen en foto's gebruiken. Ik zou het fijn vinden als je de naam van de auteur/fotograaf erbij vermeld.